Torsdag 1.mars 2007 - minnebloggserie

Ord til Annstein på sjukehuset, medan vi ventar:

"Du kom hit til Kirurgisk intensiv avd kl10 på formiddagen i går. Rom nr 4 ble tildelt deg. Problemer med pusten gjorde at du fikk hjertestans. Du og familien din kom på vinterferie til Ålesund. Det var nok ikke slik dere hadde tenkt starten på ferien.

Vi har iverksatt mange tiltak her for at du skal ha det bet mulig. Umiddelbart etter ankomst ble du tilkobla en maskin som holder kroppstemperaturen din nede på 33 grader Celsius. Kl 09 i dag starta vi og varme deg opp til 37 grader Celsius. Det skal bare gå med 1/2 grad i timen så det tar sin tid - men slik skal det være. Du får også sovemedisin og smertestillende som går hele tida på pumper. Urinkateter er lagt inn - du skal sove tungt og ikke ha noen smerter.

Hjertelegen har undersøkt hjertet ditt med ultralyd i dag. Det såg fint ut. Kl 13.15 var du på Røntgen CT av hodet. Det er mye som skal forberedes når vi skal kjøre ut av avd. Mor di var på besøk da, ho gikk for å spise seg en middag. 

Legen informerer mor og far om "veien videre" - og planene framover. Du sover så godt vi ordner og styrer rundt deg hele tida. Passer på at du ligger godt - madrassen i senga er god for deg. Vi snur deg regelmessig fra side til side, og på ryggen. Brødrene dine var på besøk hos deg i går. Litt skummelt med alle ledningene og instrumentene.

Mildt og fint oppholdsvær i dag. Våren nærmer seg. Stå på Annstein - vi skal hjelpe deg det beste vi kan."

Intensivsykepleierne Å og K.

(Framhald...?)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar